Spreker op congressen

Motivatie Expert – Marieke Ringrose

Coachpraktijk Blijleven zo motiveer je je puber online programma

Het is mijn missie om onnodig afstromen, doubleren of zakken voor het eindexamen te voorkomen. Om dat te kunnen waarmaken, wil ik zoveel mogelijk docenten, ouders en pubers bereiken. Ik kan hen uitleggen wat de oorzaken zijn van motivatieproblematiek en vooral ook hoe ze elkaar nodig hebben om die oorzaak te achterhalen en tot oplossingen te komen.

Interactieve sessie voor onderwijspersoneel

Wanneer ik voor een grote groep spreek leg ik met veel praktische voorbeelden uit hoe een kleine verandering, bijvoorbeeld in de manier van met elkaar praten, er al voor kan zorgen dat je tijdens een gesprek met een puber meer de diepte in gaat, waardoor hij of zij zich veel meer gezien, gehoord en serieus genomen voelt.

Maar ik vertel ook hoe het voor de ouders van de pubers is. Dat zij thuis vaak een heel andere kant van het verhaal zien. Waar de docent een puber ziet die ongeïnteresseerd is en de ene na de andere onvoldoende haalt, zien zij misschien wel een zoon of een dochter die huilend in bed ligt.

Van zenden naar echt contact

  Vaak ontstaan conflicten met tieners, thuis en op school, doordat er veel eenrichtingsverkeer is; er wordt alleen informatie gezonden. Er wordt vergeten dat de tiener ook een stuk heeft dat hij wil delen. Juist dat is heel belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling. Zo leert de tiener om te overleven in de maatschappij, zich staande te houden, zichzelf te leren kennen. 

  Boek Marieke als spreker

  Organiseer jij een congres en zoek je een spreker die expert is op het gebied van motivatieproblematiek bij pubers? Dan kom ik graag met je in contact.

  Mogelijke thema’s:

  • Praten met de tiener i.p.v. tegen en over de tiener.
  • Hoe motiveer ik mijn puber?
  • Motivatieproblematiek in het onderwijs.

  Uiteraard is het ook mogelijk om in overleg een thema op maat te maken.

  Prijs

  € 649,- excl. BTW

  Wil je me boeken, of heb je meer informatie nodig? Neem dan contact met me op.

   

  positief motiveren zo doe je dat