Voor alle docenten en mentoren in het voortgezet onderwijs

Leer je leerlingen opnieuw kennen

Moedeloos word je ervan; die hele rij onvoldoendes die een van jouw leerlingen op zijn lijst heeft staan. “Als hij/zij nou eens wat meer inzet zou tonen… Want de brains zijn er wel, maar hij/zij gebruikt ze niet.” Of die puber die altijd te laat komt. “Die mag zich ’s ochtends vroeg melden. Dan leert ie het wel af.” 

Geloof mij: niet alleen de docenten en mentoren worden hier moedeloos van: de puber zelf net zo. Die wil dit ook niet, maar loopt vast en weet niet wat hij/zij kan doen om de oorzaak van dit alles aan te pakken.

Hij kan dit ook niet alleen. Om de oorzaak te vinden en de omslag te maken heeft ie de ouders én de docenten nodig. Ik help je graag het verschil te maken in de klas. Laten we met elkaar proberen onnodig afstromen van niveau, doubleren en zakken voor het eindexamen te voorkomen.

Team Magazine 'Puber!'. Foto: Gerrit de Heus

Interactieve presentatie Motivatieproblematiek

Leerlingen die niet vooruit te branden zijn en storend gedrag vertonen in de klas. Als docent word je er zo moe van! Je lijkt totaal geen invloed op deze pubers te hebben, maar dat is niet waar. Als jij weet hoe je echt in contact komt met zo’n tiener, kan dat zomaar een grote verandering opleveren.

Team Magazine 'Puber!'. Foto: Gerrit de Heus

Verdiepende training: omgaan met motivatieproblematiek

Jij wilt blijvend het verschil maken in de klas. Ook (of misschien wel juist) bij de pubers die het moeilijk hebben en ongemotiveerd achter hun tafel zitten, zich niet kunnen concentreren en uitstelgedrag vertonen. Gedurende zes trainingen geef ik de handvatten om de leerlingen beter te begrijpen en daardoor weer op gang te helpen.

ouderavond ouderraad

Ouderavond: hoe motiveer ik mijn puber

Zou je willen dat ouders meer betrokken zijn bij school(werk), zodat dat de gewenste resultaten oplevert bij hun tiener? Wil je voorkomen dat jullie juist tegenover elkaar komen te staan en vervelende gesprekken moeten voeren? Na deze avond begrijpen ouders het gedrag van hun tiener beter en hebben ze inzicht gekregen in hun eigen invloed en gedrag.

Workshops voor leerlingen

Zie je leerlingen op school die rondlopen met een motivatieprobleem of met faalangst en stress? Speciaal voor hun organiseer ik verschillende workshops. De workshop vinden plaats in kleine groepen op de school zelf. Als zij ontdekken waardoor ze tegen bepaalde dingen aanlopen én dat ze niet de enigen zijn, maakt dat een groot verschil.

Marieke heeft een geweldig goede, enthousiaste en interactieve workshop gegeven voor ouders. Omdat ze die avond ook elders moest zijn, heb ik haar gevraagd filmpjes op te nemen en begeleidde ik het interactieve deel en het gesprek. Het werd een groot succes. De inhoud, ervaring en prettige communicatie van Marieke zorgde zelfs op afstand voor verbinding. We waren ook nog de eerste school die het magazine Puber! konden meegeven aan ouders. De samenwerking en afspraken maken met Marieke verliep perfect. Voor nu en nog eens, Marieke!

Lutte-Geert Verdouw

Adjunct-directeur havo 2 en 3, Driestar Gouda

Marieke heeft tijdens de Talenten Academie, een project opgezet voor Marokkaans-Nederlands scholieren, een workshop omtrent motivatie gegeven aan ouders. Door haar openheid creëerde Marieke een veilige omgeving waarbij ouders zich kwetsbaar durfden op te stellen. Ook deelde ze met haar kennis mooie inzichten waarbij zelfs de organisatoren onder de indruk waren. Kortom; interactie, kunde en kwetsbaarheid staan centraal bij Marieke waardoor haar workshops dus zeer aan te raden zijn.

Young Leaders Community

Springplank voor jonge leiders....!, Young leaders Community

Marieke heeft op de bijeenkomst van Techniekmeesters Haarlemmermeer op 26 september 2019 de presentatie verzorgd over hoe je jonge mensen motiveert. Dat deed ze bijzonder goed; enthousiast met veel praktijkvoorbeelden. En paste haar verhaal ook toe op het publiek waardoor het publiek actief meedeed. Haar verhaal heeft behoorlijk wat inzichten gegeven die je heel eenvoudig direct in je eigen omgeving kunt toepassen. Leuk.

Sylvia Vrugt

Oprichter Seizoen Vijf, auteur Op Koers Op Karakter

Geregistreerd coach bij:

Klanten van Marieke