Programma voor ouders van tieners

Positief motiveren doe je zo!

Marieke Ringrose

  Positief motiveren doe je zo!

Het is inmiddels alweer wat jaren geleden dat wij thuis met onze handen in het haar zaten als het gaat om de motivatieproblematiek van onze oudste zoon. Er was veel spanning en negativiteit binnen het gezin. Niemand leek hem echt te begrijpen en dat raakte mijn moederhart behoorlijk. Wat was er nodig om er voor hem te zijn én hem te kunnen helpen zonder dat we continue in die spanning en strijd terecht kwamen?

Na een grote zoektocht vonden we steeds meer handvatten, inzichten en manieren die wél werkten. De rust keerde terug in ons gezin, we konden weer lachen, leuke dingen met elkaar doen én het lukte ons om hem op een positieve en ontspannende manier te begeleiden rondom school. Wat een verademing was dit! Waarom heeft nooit iemand mij dit allemaal kunnen vertellen en leren? Dat terwijl ikzelf in die tijd al heel lang in het voortgezet onderwijs werkte! 

Ik gun deze transformatie jou ook! Ook jij kan dit leren en voor elkaar krijgen. Afgelopen jaren heb ik al heel veel ouders en tieners mogen helpen en met super mooie resultaten!

In het nieuwe schooljaar 2024-2025 zal er weer een nieuwe groep starten. Wil je als eerste de nieuwe data, informatie en vroegboekkorting ontvangen? Schrijf je dan via onderstaande oranje knop in voor de (vrijblijvende) wachtlijst.

  Het programma “Positief motiveren doe je zo!” start weer rondom september-oktober 2024

  – 1:1 gesprek om samen de doelen voor jouw gezin helder te maken

  – 3,5 maand begeleiding rondom de motivatieproblematiek van je tiener

  – 3,5 maand een back-up voor de uitdagingen waar je mee te maken krijgt met je tiener

  – 7 online groepssessies met de andere deelnemende ouders

  – Je krijgt een jaar toegang tot de online academie: “Positief motiveren doe je zo!”

   

  We plannen na jouw aanmelding direct een 1 op 1 online gesprek in om jouw doelen helder te maken. Wat is de huidige situatie binnen jouw gezin en wat is je gewenste situatie? Zodra dit helder is gaan we aan de slag om jouw doel na te streven!

  Je start zelf direct met het bekijken van de filmpjes van module 1 én het beantwoorden van de bijbehorende vragen, zodat het programma écht over jouw gezin en situatie gaat. Elke 2 weken hebben we een online Zoomsessie met alle ouders, zodat je continue al je vragen kan stellen en de nodige coaching krijgt.

  Het resultaat

  Na het volgen van het programma is er veel meer rust in huis, meer positief contact en begrijp je je tiener beter. Je weet hoe je zo kunt reageren op je tiener dat het contact goed blijft. Gaat er wel weer iets mis? Dan kun je met elkaar uitzoeken wat de oorzaak is en wat jullie kunnen doen om het de volgende keer anders te laten lopen. Jullie -jij en je tiener-worden weer een team met een stevige band met elkaar en als ouders onderling.

  Let op

  Deze training is niet voor jou bedoeld als je wilt dat jouw kind opeens 10-en gaat halen. Het doel is ervoor te zorgen dat jullie met elkaar in contact blijven, of jouw puber nou met een 10 of een 3 thuiskomt.

  Extra

  Je houdt een jaar lang toegang tot het programma, de video’s kun je dus keer op keer terugkijken. Fijn als je bijvoorbeeld een keer terugvalt, niets menselijks is je vreemd, toch? De video’s zijn een houvast, zodat jij weer weet waar je naartoe wilt en hoe je dat aanpakt.

  Het programma

  Module 1: Wat is de oorzaak?

  Module 2: Praten mét ipv tégen je tiener doe je zo

  Module 3: Motivatieproblematiek bij de kern aanpakken

  Module 4: De impact van je eigen opvoeding en ouders

  Module 5: Motivatie, concentratie, perfectionisme, faalangst en uitstelgedrag

  Module 6: Je puber meer zelfverantwoordelijk leren worden

  Module 7: Een optimale samenwerking met de docenten en school is een must

   

  Wil je binnen een maand écht een positieve verandering voor wat betreft de sfeer in huis? Eindelijk weer rustig en positief contact met je puber? Concrete handvatten, tips en tools hoe je dit voor elkaar kan krijgen? Klik dan op onderstaande oranje knop en krijg als eerste de informatie over de startdatum en kosten van dit waardevolle online programma voor ouders!

   

  positief motiveren zo doe je dat