Het regent onvoldoendes, wat nu?

En dan opeens komen de onvoldoendes binnen…. De een nog erger dan de ander….

Jij vond het al goed gaan en durfde er al bijna niet op te vertrouwen dat het ook zo kon met schoolwerk….Je slaat jezelf voor je kop, had ik maar….zie je wel….
”Oke dit gaat zo dus niet. We gaan weer strenger zijn! Hij kan het niet alleen. Vanaf nu minder gamen, beneden zijn huiswerk maken en we gaan hem voor alle toetsen overhoren”
Je voelt spanning, stress en frustratie, hoe kon je ook denken dat het allemaal goed ging de afgelopen 2 maanden?
“Neeheee niet nu, ik kom net uit school mam! Laat mij met rust. Wat schiet jij nou weer in de stress. Het komt heus wel goed”
Jij kookt van binnen. Komt goed? Komt goed? Dat heb je eerder gehoord….Het komt op deze manier helemaal niet goed…
Bedenk voor jeelf eens:
Wat gun jij je kind? Wat wil je hem meegeven? Wat vind je echt belangrijk in het leven?
Dat is vast niet voldoendes halen, prestatiedruk voelen en ruzie maken.
Nee we willen onze kinderen onvoorwaardelijk liefhebben, vertrouwen geven in dat ze goed zijn zoals ze zijn. We willen ze verstandige keuzes leren maken door keuzes te maken. De ene keer pakt dat beter uit dan de andere keer en daar leren ze van.
Wij zijn er om ze liefdevol op te vangen als het misgaat. Heb vertrouwen in de opvoeding, in je puber en het leven. Hij komt er wel.
Zorg ervoor dat hij jouw liefde voelt, elke dag weer, of hij nou een voldoende of onvoldoende haalt. Liefdevol en positief contact zorgt eerder voor succes in het leven dan negativiteit, stress, ruzie en prestatiedruk….En dat weet je diep van binnen ook. Wees lief voor je puber én voor jezelf.
Opgroeien is een proces. En eerlijk is eerlijk….opvoeden ook….

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Marieke Ringrose

Marieke Ringrose

Motivatie-expert voor tieners én hun ouders

Ik ben motivatie-expert voor tieners en hun ouders. Het is mijn missie om het ONNODIG afstromen van niveau, doubleren en zakken voor het eindexamen terug te dringen in heel Nederland