Masterclass

Dinsdag 29 november 2022

Thema: 5 praktische tips om je puber te motiveren

 Masterclass

5 praktische tips om je puber te motiveren

 “Ik ben zo bang dat hij dit schooljaar weer niet haalt. Hij roept elke keer: jaaahaaa, komt goed. Ik doe het zélf, bemoei je er toch niet steeds mee!”.

Het loslaten klinkt makkelijker dan het is, want je hebt inmiddels de ervaring dat als jij loslaat dat er helemaal niks gebeurt en dat de onvoldoendes binnen blijven stromen…

Je hebt een ongemotiveerde puber in huis…Je voelt dat er nu echt wat moet gebeuren, zo gaat het niet langer. Het huilen staat je nader dan het lachen. Continue strijd, negativiteit en ruzie tussen je puber en jou. Je begrijpt niet wat er mis gaat, waarom kunnen jullie nou niet gewoon sámen aan de slag gaan met het huiswerk? Je puber wil toch ook voldoendes halen zou je denken, maar waarom doet hij dan niks? Hij is slim zat!

 Je hebt het gevoel de grip de verliezen of eigenlijk dat je hem al verloren bent. Het contact met je puber wordt steeds minder gezellig (en dan druk ik het zacht uit), jullie schreeuwen meer tegen elkaar dan dat er rustig gepraat wordt.

Deze worstelingen kom ik écht tegen in alle groepen ouders die ik begeleid! Ook al kan het vaak voelen alsof je de enige bent met jouw worstelingen, niks is minder waar! Alleen zijn er minder gelegenheden om met elkaar hierover in gesprek te gaan. Waar je vroeger elke dag andere ouders op het schoolplein van de basisschool sprak, heb je nu geen idee wie de vrienden van je puber zijn….laat staan wie hun ouders zijn. Maar weet dat veel ouders het gevoel hebben te falen omdat het ze niet lukt hun puber in beweging te krijgen.

 Je bent er nu gewoon klaar mee, je wilt weer rust en gezelligheid in huis. Gewoon met elkaar rustig aan tafel eten zonder elke avond strijd over school! Gesprekken kunnen voeren over andere dingen dan school. Echt contact met je puber. En wat zou het fijn zijn als je als ouders gewoon op één lijn zit qua aanpak. Rust, liefde en saamhorigheid, wel tussen jou en je partner als tussen jullie en je puber. Ook af en toe even uit kunnen staan, ontspannen en samen genieten. Je wilt erop kunnen en durven te vertrouwen dat je puber er wel komt. Vanuit vertrouwen handelen in plaats vanuit stress en haast.

Ik geef op dinsdag 29 november van 9:00-10:00  uur een webinar waarin ik 5 praktische tips geef over het positief motiveren van je puber. Deze tips kan je thuis direct toepassen, zodat er weer meer contact, rust, motivatie en positiviteit in huis komt.

Kun je er niet live bij zijn? Meld je dan alsnog aan. Je ontvangt achteraf een opname.

De kosten zijn €25

Klik op onderstaande groene button om je aan te melden. Je ontvangt na aanmelding direct een bevestigingsmail (check je spam als je niks ontvangt).