Gratis Webinar

Zondag 27 november 2022

Thema: Hoe motiveer ik mijn puber?

Webinar

Het schooljaar is inmiddels een ruim 3 maanden bezig.  Je hebt als ouder besloten het dit schooljaar anders aan te pakken. Je wilt het vertrouwen hebben in je puber, je was van plan om het schoolgebeuren meer los te laten, zodat de sfeer in huis goed blijft. Je doet zó je best, maar van binnen gebeurt er zoveel. Je voelt stress en je gevoel van machteloosheid groeit met de dag. Je hoort je puber hard lachen. “Zit hij nou weer te gamen? Hij heeft bijna toetsweek, hij heeft nog niks gedaan! Snapt hij nou echt niet dat hij ook iets moet doen om zijn diploma te kunnen halen?”.

Je weet heel goed wat je anders kan doen om het gezellig te houden, maar waarom lukt het op die momenten dan niet? Voor je het weet ben je weer aan het schreeuwen en snauwen en ontstaat er weer ruzie. Shit het gaat weer mis. Je bent zo klaar met die negatieve sfeer, je wilt contact met je puber maar jullie lijken alleen maar steeds verder van elkaar verwijderd te raken….

Je zou zo graag met iemand willen sparren over wat nu de juiste aanpak is, maar met de andere ouder en jou gaat het ook niet echt lekker. Er is spanning tussen jullie. Je voelt je alleen in het geheel, je ligt er wakker van, het vreet energie en je wilt het allemaal zo graag goed doen. Waarom doe je dan steeds precies datgene wat je niet moet doen, vraag je je af.

Als je jezelf hierin herkent dan is de dit webinar echt iets voor jou. Een uur lang neemt Marieke je mee in de wereld van motivatieproblematiek bij pubers. De focus ligt tijdens dit webinar op wat er mis gaat.

De meest voorkomende oorzaken rondom motivatieproblematiek. Waardoor ontstaat er strijd en ruzie. Wat kun je doen om dat te doorbreken? Wat zit er achter het gedrag van je puber? Waarom lijkt het hem/haar niks te boeien? Waarom zien ze niet in dat school belangrijk is? Wat zorgt ervoor dat jij doet wat je doet? Wat kan jij als ouder doen om je puber op een positieve manier te motiveren om aan school te werken? Hoe doorbreek je deze negatieve spiraal, zodat je weer in contact komt met je puber?

In een uur tijd krijg je herkenning, erkenning, begrip, inzichten, aha-momenten, eyeopeners, praktische tips en tools. Zodat je direct thuis datgene kan toepassen wat je hebt geleerd.

Resultaten na het webinar:

  • Je begrijpt waar het steeds mis gaat
  • Je weet waar motivatieproblematiek meestal vandaan komt
  • Je wordt nieuwsgierig naar je puber, hoe zit dat bij hem/haar?
  • Je weet wat je kan doen om niet meer puur op het gedrag te reageren
  • Je weet wat jij kan doen om weer in contact te komen met je puber
  • Je kan liefdevoller naar jezelf kijken, omdat je begrijpt waar jouw gedachten vandaan komen

Praktische informatie:

Kosten: GRATIS (ik wil oefenen met Webinargeek, een nieuw systeem)
Datum: zondag 27 november.
Tijd: 10:00-11:00 uur
Waar: online via Webinargeek. Alleen ik ben zichtbaar, de deelnemers zien elkaar niet.

Kan je er niet bij zijn, maar wil je wel de presentatie terug kunnen kijken? Dat kan, je ontvangt een replay.

Aanmelden kan via de onderstaande groene button! Je ontvangt direct een bevestigingsmail voor de deelname.